Skip care is de nieuwe trend in de Koreaanse huidverzorgingsindustrie. Het bestaat uit het gebruik van hybride producten.

De 10 stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine evolueert langzaam en past zich aan aan onze minimalistische, maar drukke levensstijl. Willen we niet allemaal meer tijd kunnen doorbrengen met vrienden en familie, spelletjes spelen of genieten van een nieuwe hobby? Koreaanse huidverzorging leiders die ons lieten kennismaken met de 10-staps huidverzorgingsroutine bewegen mee met de minimalistische trend en promoten de nieuwe zogenaamde 'skip-care'-routine. Er is geen bewijs dat de "skip-care" of de "10-stappen-routine" beter is dan de ander, maar het bespaart een aanzienlijke hoeveelheid tijd voor degenen die niet bereid zijn on lang voor de spiegel te staan. 

Wat is de "skip-care" -routine?

"Skip-care" is een nieuwe routine die bestaat uit het aanbrengen van hybride producten op onze huid. Stappen overslaan en lagen verkleinen terwijl je dezelfde resultaten krijgt. Het doel van de skip-care-routine is om unieke producten te vinden met meerdere voordelen die passen bij jouw huidtype en huidconditie. Er is geen goede of foute manier om jouw skip-care-producten samen te stellen en te combineren, zolang je je aan de clean-treat-protect principe houdt.

De niet-onderhandelbare skip-care-stappen:

1 - Reinigen:

Korean Skincare | Cleansing KoCosmo

Reiniging is meer een proces in twee stappen. "Verwijder je make-up voordat je je gezicht wast", zegt Montclair, New Jersey, derm Dr. Jeanine Downie. "Veel reinigers kunnen de concealer of foundation niet helemaal verwijderen, vooral niet rond de ogen en neus." Gebruik een op olie gebaseerde reiniger of een reinigende balsem om hardnekkige zonnebrandcrème en make-up op te lossen. Voor meer informatie over dubbele reiniging, bekijk ons ​​artikel over 10 stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine.


2 - Behandelen:

Korean Skincare | Treatment KoCosmo

"Je huid behoeftes kunnen veranderen op basis van je micro-omgeving", daarom is het essentieel om je huid te behandelen en het de ondersteuning te geven die het nodig heeft om zich aan te passen aan je nieuwe omstandigheden. In een aflevering van Derm Reacts vertrouwt de gecertificeerde dermatoloog Michelle Henry op een intuïtieve benadering. "Ik luister graag dagelijks naar de behoefte van mijn huid en pas me aan waar nodig", met andere woorden, je hebt verschillende behandelingen nodig, afhankelijk van je huidige huidconditie, maar we raden je af om de behandelingsstappen van je dagelijkse routine over te slaan.


3- Beschermen:

Lagom Sungel | KoCosmo

Het hydrateren van je huid is net zo essentieel als het hydrateren van je lichaam. Moisturisers vormen een beschermende barrière die je huid beschermt tegen bijna alle huid beschadigende factoren waaraan je dagelijks wordt blootgesteld, behalve UV-stralen. UV-stralen zijn destructief voor het uiterlijk van de huid, waardoor tekenen van veroudering snel toenemen, maar vooral het risico op gezondheidsproblemen. Om levens beschadigende UV-stralen te voorkomen, raden we aan om dagelijks een sterke SPF-zonnebrandcrème te gebruiken en zo vaak mogelijk opnieuw aan te brengen, meestal wordt om de 2 uur geadviseerd.

 

Ten slotte raden we aan om enkele van onze beste skip-care-producten te gebruiken die zijn ontwikkeld door COSRX. Een van de meest gerenommeerde Koreaanse huidverzorgingsmerken die zich toelegt op minimalistische en functionele cosmetica.

 


COSRX AHA/BHA clarifying treatment toner

COSRX Treatment Toner | KoCosmo

COSRX AHA / BHA Clarifying Treatment Toner reinigt verstopte poriën van olie, vuil en zweet. Het 4% Beta Hydroxy Acid en Betaine Salicylaat exfolieert dode cellen en laat een frisse nieuwe huid naar de oppervlakte komen. De combinatie van hyaluronzuur en niacinamide houdt deze nieuwe huidlaag te allen tijde gehydrateerd.

 


COSRX BHA blackhead power liquid: 

COSRX Blackhead Power Liquid | KoCosmo

COSRX BHA Blackhead Power Liquid verfrissende formule exfolieert dode cellen en verzacht elke vlek. Het zorgt voor onmiddellijke hydratatie van uw huid. De AHA's en BHA's versterken de helderheid en helderheid van uw huid. De combinatie van allantoïne en met fruit doordrenkt water egaliseert de olieafscheiding, perfect geschikt voor de vette en gecombineerde huid.

 

 
COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa mask:

COSRX Ultimate Rice Nourishing Mask | KoCosmo

Rijst en niacinamide zijn belangrijke vochtinbrengende ingrediënten. Beide stimuleren de productie van collageen, verbeteren de huidtextuur en voorkomen tekenen van veroudering. Dit masker kan worden gebruikt als wash off masker, nachtmasker en dagelijkse moisturiser. Deze 3-in-1-traktatie in één product vermindert de hoeveelheid producten die je in je badkamer moet bewaren.