Waarom Korean Skincare Blog door KoCosmo. Waroom kiezen voor Koreaanse huidverzorging in plaats van westerse huidverzorging.

Korean skin care wordt overal steeds populairder. Je ziet het steeds meer in de media en we zien dat Koreaanse cosmetica hun weg vinden naar onze Europese winkels in de winkelstraten. Laten we eens kijken waarom dit gebeurt en wat de hype in Korea en daarbuiten nu eigenlijk is.

Waarom is schoonheid en huidverzorging zo populair in Korea?

Veel vrouwen in Korea hechten veel belang aan hun uiterlijk. Dit werd duidelijk toen in 2015 een wereldwijd onderzoek, door de International Society of Aesthetic Plastic Surgeons, aantoonde dat Zuid-Korea het enige Oost-Aziatische land was dat in de Top 10 van landen met de hoogste tarieven voor cosmetische chirurgie stond.

Schoonheidscosmetica en huidverzorging zijn natuurlijk manieren om er op je best uit te zien. Maar in tegenstelling tot hun tegenhangers in het westen, dragen de meeste Koreaanse vrouwen geen zware make-up. In plaats daarvan zoeken Koreaanse vrouwen naar een meer natuurlijke, frisse en gezonde look.

Koreaanse vrouwen geven twee keer zoveel geld uit aan huidverzorgingsproducten dan wij in de meeste Europese landen. Ze zien hun huid als een langetermijninvestering en besteden graag de tijd en het geld om het gemeenschappelijke doel van een "stralende huid" te bereiken.

De Korean skin care industrie is tegenwoordig meer dan 10,3 miljard dollar waard en groeit nog steeds. Met dat in gedachten kun je rustig stellen dat de Korean skin care industrie booming is.

Verschillen tussen Westerse en Koreaanse cosmetica?

Er zijn drie belangrijke verschillen tussen Westerse en Koreaanse huidverzorging.

#1 Gebruik van natuurlijke ingrediënten:

Terwijl westerse huidverzorgingsbedrijven zoeken naar snelle resultaten, soms door middel van harde en onnatuurlijke ingrediënten, is de Koreaanse schoonheidsindustrie trots op het gebruik van natuurlijke ingrediënten. Ze richten zich op zachte, door de natuur geïnspireerde formules die je huid op de lange termijn zullen beschermen.

Waar de westerse cosmetische industrie zich richt op het scrubben om een nieuwe huidlaag te onthullen, kiest de Koreaanse huidverzorging voor een zachte aanpak met als doel de huid te voeden met de noodzakelijke ingrediënten en vitaminen die ze nodig heeft om gezond te zijn.

#2 Huidverzorgingsroutine

Onze aanpak van de huidverzorging is iets simpeler dan die van de Koreaanse vrouwen. We weten allemaal hoe het is om thuis onze make-up af te vegen, een vochtinbrengende crème aan te brengen en dan is het wel klaar. In Korea hebben ze iets wat de 10 stappen Koreaanse huidverzorgingsroutine wordt genoemd.

Koreaanse vrouwen nemen hun huidverzorging serieus en het is een groot deel van hun dagelijkse routine. Ze beginnen hun dag met verschillende stappen met het gebruik van reinigingsmiddelen, toners, essence en hydraterende middelen, om de dag af te sluiten met een gezichtsmasker. Het is meer dan alleen een routine, het is een levensstijl die verbazingwekkende resultaten oplevert.

Wat veel mensen verkeerd begrijpen aan de 10 stappen huidverzorgingsroutine, is dat het meer een concept is dan een proces. Het gaat erom je huidtype te begrijpen en je bewust te zijn van je huidproblemen. Als je die eenmaal kent, dan kun je beginnen met het multilayeren van de verschillende producten en je huid voeden met de verschillende voedingsstoffen die ze tekort komt. De Koreanen begrijpen dat de huid van iedereen anders is en daarom moet ieder van ons zijn routine aanpassen met producten die een specifiek doel dienen.

#3 Betaalbare schoonheid

Luxe Koreaanse merken zijn veel betaalbaarder dan westerse topmerken. Een factor die de prijs "betaalbaar" maakt, is het feit dat er veel concurrentie is in de Korean skin care industrie. De grote vraag leidt ertoe dat bedrijven concurrerende prijzen, productefficiëntie en innovatie stimuleren.

Over innovaties gesproken…

De Koreaanse cosmetische technologie is veruit de meest geavanceerde ter wereld. Als je wilt weten wat de volgende westerse trend in de cosmetica zal zijn, kijk dan eens naar wat er in Korea trending is. Tegen de tijd dat we de achterstand inlopen, hebben ze waarschijnlijk al een volgende stap gezet.

Iedereen kent de revolutionaire sheetmaskers, BB- en CC-crèmes. Er zijn echter nog zoveel Koreaanse innovaties die je moet kennen, zoals:

Cleansing Balms: Ze zijn de eerste stap van de Koreaanse huidverzorgingsroutine. Deze bijzondere op olie gebaseerde reinigingsmiddelen zullen zacht en efficiënt elke make-up en mascara verwijderen.
Essences: Vroeger waren deze producten uniek voor de Koreaanse huidverzorging. De lichte textuur van een essence is dunner dan een serum en geeft je huid een volledige hydratatieboost.
Sleeping Packs: Ook wel bekend als slaapmaskers. Deze worden gebruikt als laatste stap van de avondroutine. Ze houden al het vocht vast en zorgen 's nachts voor een jonge, frisse en gezond uitziende huid in de ochtend.
Zonbescherming: Zonnebrandcrème in Korea is geëvolueerd naar een heel nieuw niveau. Het is licht van textuur en laat geen vettig gevoel achter. Bovendien zijn ze volledig transparant in tegenstelling tot de zonnebrandcrèmes die we gewend zijn. We hebben niet langer te maken met een grijze kleurlaag op onze huid na gebruik.

Naast natuurlijke ingrediënten, nieuwe technologie, concurrerende prijzen en betere resultaten, investeert Korea nu ook in onderzoek en ontwikkeling van duurzame verpakkingen.

Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan Korean Skin Care?